Google ADS

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Karate Self Defense. Αθλητικός Σύλλογος Καράτε και Αυτοάμυνας Υπερίων

Karate Self Defense. Αθλητικός Σύλλογος Καράτε και Αυτοάμυνας Υπερίων

 

Λίγα λόγια για εμάς

Η αρχή λειτουργίας του Αθλητικού Σύλλογου Μαχητικών τεχνών - Αυτοάμυνας Υπερίων - MEIKONKAN (Διαυγές Πνεύμα) ανάγεται στο έτος 1993.

Τα τμήματα που λειτουργούν στον σύλλογο

  • SHITORYU KARATE
  • KRAV MAGA IKMF
  • HAPKIDO
  • ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ

 

Τμήμα καράτε

Από το 1993 έως και σήμερα δραστηριοποιούμαστε στην εκπαίδευση του SHITORYU KARATE - DO και στις 2 μορφές (παραδοσιακό και αγωνιστικό).
Οι αθλητές του συλλόγου συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες και έχουν σημαντικές διακρίσεις σε πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε.
Ο σύλλογος μας έχει δημιουργήσει μέσα στα έτη ικανά στελέχη που σήμερα είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και διαιτητές στον χώρο του καράτε.

Τμήμα αυτοάμυνας

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι των πολεμικών τεχνών είναι η αυτοάμυνα.
Στο σύλλογο μπορείτε να γνωρίσετε τις βασικές αρχές αυτοάμυνας και να εκπαιδευτείτε σε ρεαλιστικές τεχνικές αυτοπροστασίας.
Εργαζόμαστε σε ρεαλιστικά σενάρια και εκπαιδεύουμε σώμα και νου σε κατάστασεις στρες με σκοπό να φτάσουμε τον εκπαιδευόμενο στο καλύτερο δυνατό επίπεδο ψυχικής και σωματικής αντιδρασης σε στιγμή κινδύνου.

Σας περιμένουμε στις νέες μας εγκαταστάσεις να γνωριστούμε και να σας ενημερώσουμε για το τμήμα που σας ενδιαφέρει.

 

 

 

Τμήμα προσχολικής ηλικίας  3 & 4 ετών

 

Καράτε και παιδιά

Γιατί το παιδί μου να μάθει καράτε;


Γιατί εκτός του ότι γυμνάζει ολόκληρο το σώμα του βοηθώντας το να θέσει τις καλύτερες δυνατές βάσεις για την υγεία και τη φυσική του κατάσταση, το βοηθά να αποκτήσει και άλλα εφόδια που μπορούν να αποδειχτούν εξίσου χρήσιμα στην πορεία της ζωής του. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά μέσω του καράτε έρχονται σε επαφή με έννοιες όπως η πειθαρχία, ο αλληλοσεβασμός, η υπακοή, ομαδικότητα ενώ αποκτούν αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Επίσης, το καράτε αυξάνει τη συγκέντρωση και βελτιώνει τα αντανακλαστικά του παιδιού.

Η κατάλληλη ηλικία

Έπειτα από τα 3 έτη ξεκινά η προσχολική ηλικία του παιδιού, όπου πια η άσκηση είναι απαραίτητη!

Αυτό γιατί το παιδί θα μάθει να αγαπά την άσκηση, θα αποφευχθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις (π.χ. παχυσαρκία) και θα έχει τον αθλητισμό στη ζωή του για πάντα.

 

Πόσες φορές τη βδομάδα;

Τρεις φορές την εβδομάδα είναι το ελάχιστο, έτσι ώστε να έχουν μια καλή περιοδική εκπαίδευση (η διάρκεια της προπόνησης είναι 1 ώρα) . Σε περίπτωση βέβαια που πρόκειται για παιδιά που στοχεύουν σε μια καλή αθλητική πορεία, με πολλές νίκες, τότε θα πρέπει οι προπονήσεις, των συγκεκριμένων παιδιών, να είναι πιο εντατικές και εξειδικευμένες. Οι προπονήσεις παρόλα αυτά δε πρέπει να είναι επίπονες και εξαναγκαστικές αλλά να γίνονται με όρεξη και ενθουσιασμό (το οποίο εμπνέεται από τον προπονητή) , ώστε να προάγεται η συνέπεια μέσω της επιβράβευσης (μέσω ζωνών κτλ)..

Όχι μόνο για αγόρια...

Δεν υπάρχουν ασκήσεις και αθλήματα που απευθύνονται μόνο σε αγόρια ή μόνο σε κορίτσια. Όλα τα αθλήματα και όλες οι ασκήσεις είναι και για τα δύο φύλα.

Όντως το καράτε έχει τη φήμη αγορίστικου σπορ αλλά αυτό δε συμβαίνει επειδή τα κορίτσια δεν μπορούν να είναι εξίσου καλά σε αυτό αλλά για κοινωνικούς λόγους που όμως πια θεωρούνται ξεπερασμένοι.

Αν λοιπόν η μικρή σας έχει εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με το καράτε δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να την αποτρέψετε.. Το βασικό είναι για ένα παιδί να του αρέσει αυτό που κάνει και να μην γίνεται κάτω από πίεση!

 

Είναι επικίνδυνο;


Όχι περισσότερο απ’ ό,τι τα υπόλοιπα αθλήματα. Εξάλλου όποτε είναι απαραίτητο, οι μικροί αθλητές φοράνε ειδικό εξοπλισμό (κράνος, επικαλαμίδες κ.λπ.) για ακόμα μεγαλύτερη προστασία.

 

Μήπως το παιδί μου γίνει επιθετικό;


Το ακριβώς αντίθετο. Το καράτε συμβάλλει στη σωστή διάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών. Μάλιστα, οι δάσκαλοι του καράτε κάνουν τα παιδιά να καταλάβουν ότι το καράτε πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για αυτοάμυνα και όχι για να βλάψουν κάποιον. Επίσης, το καράτε βοηθά το παιδί να εκφράσει και την όποια επιθετικότητα μπορεί να έχει με υγιή τρόπο, καθώς εκτονώνεται μέσα στη σχολή

 

Ιδανικό για κάθε παιδί!


Αναρωτιέστε αν το παιδί σας μπορεί να ασχοληθεί με το καράτε επειδή είναι πολύ αδύνατο ή επειδή αντίθετα έχει κάποια παραπανίσια κιλά ή για άλλους λόγους...Η απάντηση είναι ότι όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από τη σωματική τους διάπλαση, μπορούν να ασχοληθούν με το καράτε. Γιατί αν π.χ. ένα παιδί έχει λίγα κιλά παραπάνω, με την προπόνηση θα επανέλθει στα φυσιολογικά. Όπως και ένα πολύ αδύνατο παιδί θα καταφέρει να «δέσει» και να αποκτήσει μύες κ.ο.κ.

 

Αν υπάρχει πρόβλημα υγείας…


Σε περίπτωση που ένα παιδί έχει κάποιο θέμα υγείας το αν πρέπει ή όχι να ασχοληθεί με το καράτε, εξαρτάται από τη φύση του προβλήματος και φυσικά ο γιατρός σας είναι ο πρώτος στον οποίο πρέπει να απευθυνθείτε. Έχει διαπιστωθεί όμως ότι το καράτε βοηθάει πολύ τα παιδιά με προβλήματα όπως αυξημένη χοληστερίνη ή σάκχαρο.

Πώς διδάσκονται τα παιδιά να μην κάνουν πράξη αυτά που μαθαίνουν στο μάθημα στο σπίτι τους με αντίπαλο τα αδέλφια τους ή τους φίλους τους;

Oι αρχές στις οποίες στηρίζεται το άθλημα – μαχητική τέχνη αφομοιώνονται από τους μαθητές (ασκούμενους) με θεωρητική εκπαίδευση μέσω του προφορικού λόγου και σε περίπτωση παράβασης κάποιας αρχής ο ασκούμενος υποβάλλεται σε κάποια παραδειγματική τιμωρία. Ο δάσκαλος είναι αυτός ο οποίος κρίνει το μέγεθος της «παράβασης» και καθορίζει την τιμωρία, η οποία μπορεί να είναι σε αρχικό στάδιο μια απλή λεκτική επίπληξη-προειδοποίηση-προσωπική συζήτηση και σε πιο ακραίες περιπτώσεις ,μη συμμόρφωσης, ακόμα και αφαίρεση της ζώνης η οποία αποτελεί έναν δείκτη παλαιότητας, σεβασμού και επιπέδου του ασκούμενου. Βέβαια σε νηπιακές ηλικίες η άμεση επικοινωνία με τον κηδεμόνα είναι επιτακτική ώστε να αντιμετωπίζονται από κοινού, καταστάσεις βίαιης συμπεριφοράς σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα.

Πριν το μάθημα:


• Φροντίστε το παιδί να μην έχει φάει πολύ κοντά στην ώρα της προπόνησης ούτε πολύ βαριά. Καλό είναι να έχουν περάσει περίπου 3-4 ώρες από το γεύμα του ώστε να μην υπονομευθεί η λειτουργία της καρδιάς.
• Το παιδί δεν πρέπει να είναι πολύ κουρασμένο όταν έχει προπόνηση αλλιώς δε θα μπορεί να αντεπεξέλθει και θα εξαντληθεί. Φροντίστε λοιπόν να μη φορτώνετε υπερβολικά το πρόγραμμά του και προσέξτε οι ώρες της προπόνησης να εναρμονίζονται με τους ρυθμούς του.
• Βάζετε πάντα μέσα στο σακίδιό του ένα μπουκαλάκι με νερό και μία αλλαξιά ρούχα για να αλλάζει τα ιδρωμένα.

 

 

 

Που είμαστε

Ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών τεχνών - Αυτοάμυνας Υπερίων βρίσκεται στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου στην Λεωφόρο Αγίας Βαρβάρας στο αριθμό 102 ( στον 3 όροφο ), πολύ κοντά στην Εκκλησία.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με τις λεωφοριακές γραμμές:

106 ( ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ (ΚΥΚΛΙΚΗ) )  στην στάση 5η ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ από ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ ή στην στάση 6η ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ από Αγία Βαρβάρα.

126 ( ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ - ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ (ΚΥΚΛΙΚΗ) )  στην στάση 5η ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ από ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ ή στην στάση 6η ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ από Άγιο Δημήτριο ΣΤΑΘΜΟ ΔΑΦΝΗΣ.

217 ( ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΣΤΑΘ. ΔΑΦΝΗΣ) )  στην στάση 5η ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ από ΠΕΙΡΑΙΑ ή στην στάση 6η ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ από Άγιο Δημήτριο ΣΤΑΘΜΟ ΔΑΦΝΗΣ.

229 ( ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΣΤΑΘ. ΔΑΦΝΗΣ) )  στην στάση 5η ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ από ΠΕΙΡΑΙΑ ή στην στάση 6η ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ από Άγιο Δημήτριο ΣΤΑΘΜΟ ΔΑΦΝΗΣ.

141 ( ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΚΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ) )  στην στάση ΓΗΠΕΔΟ ή στην στάση 6η ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ από Άγιο Δημήτριο ΣΤΑΘΜΟ ΔΑΦΝΗΣ.

Για τον λόγο αυτό μπορούμε να εξυπηρετήσουμε αθλητές από τις περιοχές που περνάνε τα λεωφορεία.

 

Πρόγραμμα μαθημάτων έως 6/2018

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο  2103001389 ή 6943626756.

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για τα νέα μέλη

Η εγγραφή και η πρώτη εβδομάδα μαθημάτων ΔΩΡΕΑΝ.

 

Flyer 2017

 

Social media

 

Που βρισκόμαστε
Λεωφόρο Αγίας Βαρβάρας 102
3 όροφος
Πολεμικές τέχνες Παλαιό Φάληρο 17563
Πολεμικές τέχνες Αττική

Τηλέφωνο: 2103001389

Κινητό
Κινητό: 6943626756

Άλλες Κατηγορίες:
 Ιαπωνικές Πολεμικές Τέχνες-Σχολές και Αθλητικοί σύλλογοι » Παραδοσιακά Συστήματα Καράτε Αθλητικοί σύλλογοι & σχολές
 Μοντέρνες Πολεμικές Τέχνες Σχολές και Αθλητικοί σύλλογοι » Σχολές και αθλητικοί σύλλογοι Krav Maga
 Ιαπωνικές Πολεμικές Τέχνες-Σχολές και Αθλητικοί σύλλογοι » Παραδοσιακά Συστήματα Καράτε Αθλητικοί σύλλογοι & σχολές » Shito Ryu Σχολές Shitoryu & Αθλητικοί σύλλογοι » Shito Ryu Karate - Σχολές Shito Ryu Karate
 Ιαπωνικές Πολεμικές Τέχνες-Σχολές και Αθλητικοί σύλλογοι » Παραδοσιακά Συστήματα Καράτε Αθλητικοί σύλλογοι & σχολές » Shito Ryu Σχολές Shitoryu & Αθλητικοί σύλλογοι » Shito ryu Shitokai Σχολές Shito Ryu Shitokai και Αθλητικοί σύλλογοι
 Κορεάτικες Πολεμικές Τέχνες - Σχολές και Αθλητικοί σύλλογοι » Σχολές και αθλητικοί σύλλογοι Hapkido
 Ιαπωνικές Πολεμικές Τέχνες-Σχολές και Αθλητικοί σύλλογοι » Παραδοσιακά Συστήματα Καράτε Αθλητικοί σύλλογοι & σχολές » Shito Ryu Σχολές Shitoryu & Αθλητικοί σύλλογοι » International Shitoryu and Shotokan Organization - Σχολές Isso
 Προσφορές σχολών και σωματείων » Προσφορές από σχολές του καράτε Karate Deals
 Μοντέρνες Πολεμικές Τέχνες Σχολές και Αθλητικοί σύλλογοι » Σχολές και αθλητικοί σύλλογοι Αυτοάμυνας Self Defence
 Προσφορές σχολών και σωματείων » Προσφορές από σχολές Αυτοάμυνας Self Defense DealsKarate Self Defense. Αθλητικός Σύλλογος Καράτε και Αυτοάμυνας Υπερίων

Εγγραφή

Έχετε σχολή ή επιχείρηση
με αντικείμενο τις
πολεμικές τέχνες και
θέλετε να προβάλλεστε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
στους επισκέπτες του
Πανελλαδικού Καταλόγου
Πολεμικών τεχνών;

Κάντε κλίκ

register button

και συμπληρώστε
την φόρμα εγγραφής

Facebook

Δημοφιλής καταχωρήσεις

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Είσοδος Μέλους